У.Т.Р.Е.за всеки ученик в ОУ”Св.св.Кирил и Методий”

Изображение 1 от 3

    Учение и Творчество в Равенство и Единство с цел успешна социализация и реализация в бъдеще за всеки ученик в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали

    Създаването и подобряването на условията за равен достъп до качествено образование е необходима предпоставка за бъдещата успешна социална интеграция и реализация на всеки ученик. Училището трябва да се утвърди като институцията, която е призвана да даде шанс на всеки ученик да се изяви, да знае своя корен, да се гордее с културното богатство на родния си край! С тези виждания и цели Директорът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали – гпоспожа Лиляна Янкова и педагозите от училището поемат поредното предизвикателство – изпълнението на проект „У. Т. Р. Е. за всеки ученик (Учение и Творчество в Равенство и Единство за всеки ученик)”. На 29.09.2016 г. в Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства бе подписан договор за финансиране на проекта на училището. Основната цел на проект „У. Т. Р. Е. за всеки ученик” е чрез допълнителни съвместни образователни и учебно-познавателни дейности да се компенсират социални, езикови и комуникативни дефицити и създадат условия за равен достъп до качествено образование, което е необходима предпоставка за бъдещата успешна социална интеграция и реализация на всеки ученик.

    В рамките на 24 месеца по проекта ще бъдат реализирани следните основни дейности с учениците от целевата група:

    1.Създаване и дейност на клубове за допълнителни занимания за ученици от 1-4 клас (Клуб „Знам и мога”; Клуб „Приказен свят без граници”; клуб „Изкуството ни обединява”) и за ученици от 5 до 7 клас (клуб „Краезнание”, клуб „Език свещен”, клуб „Математиката – забавна и лесна”). Ще се следят и нивото и резултатите в задължителния общообразователен процес на всеки ученик пряк участник в проекта. Също така за отчитането на резултатите от дейността на клубовете, ще се организират и провеждат тематични празници, изложби и състезания, някои, от които с участието на родители. В рамките на дейността на клубовете за допълнителни занимания и за по-пълно постигане на целите по проекта ще се проведат съвместни учебно-познавателни дейности.

    2. Модулно обучение на педагогическия състав на училището за прилагане на съвременни и иновационни практики в мултикултурна образователна среда;

    3. Организиране и провеждане на летни занимания с участието на ученици от различни етноси и с родители-доброволци. Летните занимания ще бъдат организирани в три направления: „Творческа работилница”, „Лятна читалня” и „Спортни отборни игри”. Летните занимания ще се провеждат всеки работен ден в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали в три направления: „Творческа работилница”, „Лятна читалня” и „Спортни отборни игри”.

    С реализацията на проекта ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр.Кърджали ще се утвърди не просто и само като място за обучение и възпитание, а като желана и търсена институция, която в сътрудничество с родители, граждани и институции, организира процесите на социализация на подрастващите и формирането им като активни, самостоятелни и отговорни граждани.

    „Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства /ЦОИДУЕМ/ и Бенефициентът носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Министерство на образованието и науката и ЦОИДУЕМ“.

                

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини