Георги Марков: Цецка Цачева ще стигне до балотаж

Цецка Цачева е опитен политик, една българска майка, тя ще стигне с убедителна преднина до балотаж и на втория тур реформаторите ще я подкрепят. Това обяви в интервю за bTV бившият конституционен съдия Георги Марков по повод обявената вчера кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ.

Той смята, че кандидатът на БСП ген. Румен Радев се е изказал по начин, който не е подходящ за един генерал. Радев обяви, че Цачева е Борисов в пола и с очила. Според Марков за Радев може да се каже, че е Корнелия Нинова без пола и без очила.

"Харизмата е много относително нещо, изборите няма да са авиошоу, няма да са конкурс за красота или плеймейтка, това са политически избори", коментира още бившият конституционен съдия.

Бял кахър е, че Цецка Цачева е била член на БКП, смята Марков.

Той похвали унгарците за резултатите от реферндума, който се проведе вчера, защото близо 100% са подкрепили политиката на премиера Виктор Орбан срещу квотите за мигранти в ЕС. Референдумът няма да е задължителен за унагрския парламент, защото активността не мина 50%, но Орбан обяви, че ще внесе предложение за промени в конституцията на Унгария на база резултатите от допитването.

Относно смяната на кандидата на България за ген. секретар на ООН Mарков каза: „Видях как Кристиано Роналдо беше сменен, защото играе лошо, какво да говорим за Ирина Бокова. България трябва да престане да робува на едни и същи фамилии – Бокови, Станишеви, Пръмови…”

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини