Кърджалийци пропуснаха възможността да имат съгражданин за президент въпреки, че Герджиков води убедително на Радев в областта

Кърджалийци пропуснаха възможността да имат съгражданин за президент на страната,въпреки , че Анастас Герджиков води убедително на Румен Радев в Девети кърджалийски многомандатен район.Ще припомним,че проф.Герджиков е роден и отраснал в Кърджали. По предварителни данни кандидатите за президент и вицепрезидент Анастас Герджиков и Невяна Митева получава 29 985 гласа срещу 16 849 за двойката Румен Радев и Илияна Йотова. Общо в 9 МИР до изборните секции са отишли 47 300 души-близо с 20 000 души по малко отколкото на първия тур преди седмица. 733 от тях са отбелязали,че не подкрепят никого.

  Празнична бе атмосферата в щаба на БСП за България в Кърджали,политическата формация подкрепила тандема Радев-Йотова.Изви се хоро.Гърмя шампанско.

Щастливи сме!Започваме да вървим нагоре. Това бе лаконичния коментар на лидера на социалистите Милко Багдасаров.

  Координаторът на ПП ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева, резюмира настроението в щаба на политическата сила подкрепила Анастас Герджиков и Невяна Митева: В Кърджалийско победи нашият съгражданин, победи по добрия-президент. Жалко,че България не го подкрепи.Ниската избирателна активност е една от причините. Тя се дължи на умората на избирателите, на репресиите, на затрудненията от машинното гласуване, посочи Караянчева. Тя отбеляза,че е вече факт новоизбрания президент. Изрази надеждата,че той ще спазва конституцията. Да проявява уважение към всички български граждани, независимо от политическите им предпочитания, подчерта Караянчева.

  Областният лидер на Движението за права и свободи Ресми Мурад също бе лаконичен: Нашите избиратели в 9 МИР се вслушаха в призива на председателя на партията Мустафа Карадайъ да се гласува за кандидата носител на единството, човекът,който може да бъде обединител на нацията. Този кандидат те виждат в лицето на Анастас Герджиков.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бъ
    БЪЛГАРИН
    3 -1
    07:45, 22 ное 2021
    Какъв кърджалиец е герджиков.човек който подкрепи чекмеджетата.корупцията разсипията турския вот. Нямаще и мяма да има никакъв шанс.сега следва да го изгонят от ректорския стол за да му уври главата като поснтоянно отричаше и увърташе отношението му по горевизираните въпроси. Жалък.още не видя проблясъка и залеза му настъпи.
  • 2
    Ту
    Турчин
    1 -1
    09:33, 22 ное 2021
    Президент се избира мажоритарно! Причисляването на кандидатите към партия е правилно, ако е издигнат от партия. В случая има 2 ИК. Герджиков да бъде замърсен с неща, с които лично нищо общо няма е безотговорно. А до турския вот, какво ще кажеш в чисто турско село Г. прахово 73 гласа Радев, 71 Герджиков. Турците ли са задръстените или ти, уважаеми съгражданино!

Още новини

Последни новини