Регионалните медии съдят ЦИК заради парите за референдума на Слави

Българската асоциация на регионалните медии се обяви срещу решение на ЦИК парите за предизборната кампания на инициативни комитети и партии без държавна субсидия да бъдат получавани само от медии с национален обхват. Според асоциацията, това нарушава правото на избирателите да бъдат информирани и поставя медиите извън София в неравностойно положение, предаде БГНЕС.

Досега право на тези пари имаха и регионалните медии след представяне на план и ценови тарифи. Според председателя на управителния съвет на асоциацията Иван Бунков решението на ЦИК поставя регионалните вестници в категорията "втора ръка":

"Смятаме, че нашите читатели са много повече от тези на централните печатни издания", категоричен е той пред БНР. Асоциацията на регионалните медии обединява големите вестници извън столицата. Всеки от тях има сайт, който се ползва от хиляди читатели у нас и в чужбина. "Смея да твърдя, че регионални медии вече няма благодарение на сайтовете, защото чрез тях те стават централни", добави Бунков.

Решението на ЦИК е вероятно заради неправомерно изразходвани пари в минали предизборни кампании, смята той. Според него обаче това не трябва да се отразява на целия регионален печат. Асоциацията ще обжалва решението на ЦИК пред Върховния административен съд.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини