АвтоВаз показа Lada XCode със смарт платформа и връзка с електронен облак

По време на изложението за автомобили MotorExpo-2016 в Толиати, АвтоВаз показа концептуалния автомобил Lada XCode Concept с нов дизайн, който се използва в серийно произвежданите автомобили Vesta и XRay.

В концептуалния модел се предвижда използването на турбокомпресори и постоянно задвижване на четирите колела. Една от особеностите на този автомобил е използването на платформата за отдалечено управление Lada Connect, която дава възможност за управление на автомобила с помощта на специално приложение за смартфон. Системата Lada Connect бе показвана и по-рано, например на московската автомобилна изложба ММАС-2016. Интерфейсът на автомобила включва 10-инчов дисплей на мултимедийна система, която работи съвместно с облачната услуга Lada Cloud.

Вградени са и специализирани електронни системи за помощ на шофьорите, включително незабавно автоматично спиране пред препятствие, автоматично паралелно и успоредно паркиране, активен контрол и автоматична поддръжка на дистанцията спрямо предния автомобил и дистанционно управление на автомобила.

Заедно с коцептуалния модел на изложбата бяха показани и тунингованите серийни модели LADA Granta Sport, LADA Largus фургон и модифицирани LADA 4х4 и автомобилът с повишена проходимост "Рис".

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини