Калфин: На втори тур ще съм по-успешен от ген. Радев

Нормално е да се запознаем с г-н Карадайъ като нов лидер на ДПС, рязменихме си телефоните, но те още не са решили кого ще подкрепят на президентските избори, обясни Ивайло Калфин пред Би Ти Ви срещата си с председателя на ДПС. ДВамата с Карадайъ се видяха веднага щом хората на Георги Първанов подадоха документи в ЦИК миналата седмица. АБВ на опертивно ниво ще има контакти с всички формации, издигнали кандидат за президент, във връзка с осигуряването на нормалното и честно протичане на изборите, допълни Калфин.

Само два пъти за последните 25 г. БСП е имала собствен кандидат за президент. Единията се казва Георги Първанов, другият - Ивайло Калфин, обясни настоящият зам.-председател на АБВ. Във всички други слуаи БСП избира иницативен комитет - както сега с ген. Радев, или някаква друга формула. Напомни, че на 2-ия тур, когато бе двойка със Стефан Данаилов, двамата взеха над 1,5 милиона гласа, но призна, че не може да коментира дали заслугата за това е на факта, че е бил кандидат на левицата в двойка с Ламбо, както и че всички са работили заедно в тази кампания.

Приехме абсолютно всички условия на БСП, но ръководстото й тръгна в друга посока. "Искаха да ни се качат на главата" (по думите на Стефан Данаилова от вчера) - с кое, недоумявал Калфин. Високомерието им доведе до дълга поредица загуби на БСП, г-жа Нинова излъга и нас, и много други хора, заяви още той.

Аз съм план А в момента, отвърна кандидатът на АБВ за президент на въпрос той план Б ли се явява след развода между двете пратии. Всяко зло за добро, безспорно сме конкуренти с г-н Радев. Твърдя, че на втори тур бих бил доста по-силен кандидат срещу който и да е от фаворитите на ГЕРБ, отколкото г-н Радев. Търся максимална подкрепа.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини