Ердинч Хайрула: ДПС в Кирково е по-единно и по-сплотено от всякога

    „ДПС в Кирково е по-единно и по-сплотено от всякога и никой политически субект не може да го разедини”. Това заяви на разширеното заседание на общинската организация на ДПС в Кирково народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула. В своето изказване той подчерта, че през последните години се правят много опити да изместят ДПС от Кирково, но тези опити са били безуспешни. „ДПС е винаги до местното население, има координация между местната власт и партийното ръководство. Днес тук в тази пълна зала виждам в очите на всеки един от вас искрата и единството, което зарежда и мотивира още повече нас”, каза Ердинч Хайрула.

    В зала на местното читалище се събраха председателите на всички местни съвети на ДПС и Младежко ДПС в Кирково, общинският съвет на ДПС-Кирково, Женското дружество, кметове на кметства, общинските съветници от листата на Движението.

    Всички те с подписка декларираха, че подкрепят водената национално-отговорна и насочена към решаване на проблемите на гражданите, политика на ДПС и провеждат с осъзнато чувство за отговорност тази политика на местно ниво.

    Гости на заседанието бяха още областният председател на ДПС инж. Изет Шабан, народният представител Салиха Емин, областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам. Тук бе и бившият депутат във Великото народно събрание и един от създателите на ДПС в областта Хюсеин Карамолла.

    Областният председател на ДПС инж. Изет Шабан подчерта, че основен акцент, който трябва да поставят в работата си сега е да изградят имунитет у хората, така, че те да не се подведат от влиянието на такива политически сили, които искат да разединят партията и хората. „Трябва така да работим, че да разширим влиянието на ДПС и да осигурим едно постоянно развитие на любимата ни партия. За да постигнем тези неща, ние всички, които представляваме ДПС на местно, общинско и национално ниво трябва да работим активно като обединители на хората. Всеки един от нас трябва да носи своята отговорност към ДПС и към хората, които са ни избрали ”, заяви инж. Изет Шабан.

    По отношение на предстоящите Президентски избори на 6 ноември депутатът Салиха Емин заяви, че ДПС след обстоен анализ и в диалог със структурите  си ще вземе решение дали да издигне своя кандидатура или ще подкрепи тази кандидат-президентска двойка, която ще представлява достойно всички български граждани и ще възстанови доверието в президентската институция.

    Председателят на общинската организация на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ подчерта, че успехът на ДПС е плод на колективното усилие, а не на индивидуалността. „Смятаме, че единството и солидарността са коренът на всички успехи. И че, всяко разделение на общата цел е израз на личен егоизъм и безотговорност”, каза д-р Ерджан Фърънджъ.

    Кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман сподели, че хората, които са се издигнали в най-високата йерархия на една организация, в момента са хора без политическо достойнство.

    Председателят на Женското дружество на ДПС в Кирково Зекие Хасан отбеляза, че основната им цел е да запазят единството в Движението, защото това е магията, която ги държи на едно място.

    Бившият депутат Хюсеин Карамолла посочи, че никога не би се отказал от ДПС. „Оттук на няколко километра се намира Тюркян чешма, първият паметник за жертвите на т.нар. „възродителен процес”. Това е идея на политическа организация ДПС, там са издълбани с неизтриваеми букви Движение за права и свободи. Така, че този патент, каквито и политически сили да се появят на политическата арена у нас, е притежание на ДПС”, заяви Хюсеин Карамолла.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини