Женското дружество на ДПС в Ардино организира екскурзия до Одрин

    Над 40 дами от територията на община Ардино посетиха Одрин (Едирне), за да се запознаят с историческите и културни забележителности на пограничния турски град.
    Еднодневната туристическа екскурзия по инициатива на Женското дружество на ДПС в града под Белите брези започна с разглеждане на Музея на Балканската война. Мемориалът се намира на невисок хълм край града, откъдето целият Одрин се вижда като на длан. В музея е направена пълна възстановка на военните действия от Балканската война. Уредена е експозиция, която разказва с предмети, картини, фотоси, манекени, облечени в турски военни униформи за обсадата. Докато се разхождаха из подземията на крепостта, ардинските дами изслушаха запис на турски език за историята на Одринската битка.

    Ардинските жени посетиха и историческата джамия „Селимие”, построена в периода 1568-1575 от османския архитект Мимар Синан. Разгледаха старата джамия и покрития пазар. Отбиха се още в петъчния базар “Улус”, където цените са изгодни, а разнообразието от стоки голямо. Посетиха и търговския център „Кипа” . Всички се прибраха удовлетворени по домовете си, заредени и с положителни емоции.
    Жените  изказват сърдечните си благодарности към ръководството на ДПС в Ардино за добре организираната и прекрасна екскурзия.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини