Хасан Азис: Ардино е една от стабилните крепости на ДПС в областта

    „Ардино е един от стабилните крепости на ДПС в областта. Ардино е мястото, където има един много силен знак на единство и заедност. Тук в града под Белите брези има едно силно усещане за подреденост, дисциплинираност и  за партийна лоялност на актива към политиката на ДПС”. Това заяви на разширеното заседание на общинската организация на ДПС в Ардино зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той добави, че в Ардино има едно осъзнато чувство за отговорно поведение за развитието и управлението на общината. „Тези усещания са потвърдени с факти. И за мен те водят и до едно силно очакване от нас като актив за полагащото ни се място в управлението на страната”, каза инж. Хасан Азис.

    В заседателна зала на общината се събраха председателите на всички местни съвети на ДПС и Младежко ДПС в Ардино, общинският съвет на ДПС-Ардино, женските дружества, кметове на кметства, общинските съветници от листата на Движението.

    Всички те с подписка декларираха, че подкрепят водената национално-отговорна и насочена към решаване на проблемите на гражданите, политика на ДПС и провеждат с осъзнато чувство за отговорност тази политика на местно ниво.

    Гости на заседанието бяха още народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областният лидер инж. Изет Шабан, областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам.

     „Кърджали задава знака за развитието и единството на партията в национален и международен мащаб. Този политически знак от Кърджали се очаква от цялата страна и от чужбина. В настоящия момент се създава една партия на несъществуващите тези. Партия, която се създава с цел противопоставяне с други партии и анти-ДПС идеология няма бъдеще. Нашите избиратели дадоха урок на 6 подобни формации, които излязоха от ДПС. Партии, които се създават на базата на анти-ДПС политиката тяхната съдба е или забрава от обществеността или техния път минава отново със сливане в ДПС”, посочи инж. Хасан Азис. Той предаде на ардинската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и лидера на Движението Мустафа Карадайъ.

    Председателят на градската организация на ДПС в Ардино Сезгин Байрам, заяви, че доверието към местната власт и ДПС в общината не е разклатено. Структурите на Движението са стабилни и в кондиция. Като едно семейство и един организъм сме  заедно и единни и продължаваме напред”, подчерта Сезгин Байрам.

    Народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула заяви, че му е изключително приятно да бъде тук да говори пред ардинчани. „Виждам силата и надеждата във вашите очи. С подписаната от Вас позиция, вие давате сигнал на целия организъм, че сърцето и мозъкът са здрави. „Организацията на ДПС в областта е много силна, дори още по-силна откакто е била преди”, посочи Ердинч Хайрула.

    Областният председателят на ДПС инж. Изет Шабан подчерта, че основната цел в тригодишен хоризонт на областно ниво е да не се допусне разединяване на единството на Движението, независимо от какъв характер или каквито и да е политически проект да е породено то. „В този смисъл всички трябва да работим така, че това да не се случи”, посочи инж. Изет Шабан. Той благодари на общинската организация в Ардино за категоричната им позиция. „Ако всеки един от вас не беше вложил всичко от себе си, ние нямаше да можем да постигнем тези отговорни резултати. Ако продължаваме да работим системно и последователно с хората във всяко едно населено място, ние нямаме да имаме проблеми”, заяви областният лидер на ДПС. Той отбеляза, че ако се работи отговорно, няма да се говори дали се е появила или не се появила някаква формация. „Ние трябва да сме заедно. Да сме силни и да действаме като едно тяло в рамките на ДПС. Ние сме силни, но трябва да бъдем още много по-силни”, каза инж. Изет Шабан.

    В своето приветствие кметът на община Ардино Ресми Мурад обърна внимание на проблемите, които се разрешават на територията на общината. Той подчерта, че  една част от тях се решават чрез реализираните проекти по Европейските програми, а други с усилията на общината. „С грижи и внимание се отнасяме към всички населени места и цялото население на територията на общината”, заяви Ресми Мурад.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини