Караянчева осигури пари за ремонта на „Майстора”

„Държавата ще свърши работата на кмета и ще осигури парите за ремонт на покрива на общинското училище „Владимир Димитров - Майстора“. Проведох телефонен разговор с финансовия министър Владислав Горанов, обясних му, че сградата е в аварийно състояние и получих уверението му, че необходимите средства ще бъдат отпуснати от бюджета“, заяви народният представител Цвета Караянчева. „За жалост, с бездействието си местната власт допусна проблемът да се задълбочи до такава степен, че сградата вече е животозастрашаваща за повече от 350 деца и учители. Хасан Азис излъга майките от инициативния комитет. Няма входирано искане от община Кърджали пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Има една гола докладна, без обосновка, без техническа експертиза, без оценка от лицензиран проектант. Несериозно е без изискуемата съпътстваща документация да очакваш положителен отговор“, реагира Караянчева. През последните 8 години директорът на училището е внесъл 10 докладни до кмета и нито една от тях не е била уважена. Сега под натиска на общественото недоволство, местната власт отново чака държавата да й хвърли спасителен пояс. Откровен цинизъм е, да твърдиш, че общината ще плати за ремонта, само ако държавата откаже, при все, че школото е общинско и кметът очевидно се е провалил като стопанин. Е, държавата ще направи каквото трябва. Г-н Азис обаче няма абсолютно никакво основание да си приписва заслугите за това“, категорична е Цвета Караянчева.

Това съобщиха от местната централа на ГЕРБ.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Стоянка
    1 -1
    10:51, 17 сеп 2016
    Караянчева да си осигури памперси №5,защото ще и трябват след всички избори оттук насетне!А паритеса нормална партийна пропаганда.С чуждапита,помен прави.
  • 2
    Ро
    Рони
    1 0
    22:43, 17 сеп 2016
    Чудя се на коментари като този на Стоянка. Просташко , хейтърско имащо за цел да омаловажат нещо постигнато с много усилия.
    Ако вие х-жо Стоянка постигнете нещо повече в живота си от загоряла мусака ми се обадете. А Цвета Караянчева не бихте стигнали дори срещу нея да тичате.

Още новини

Последни новини