Румънците станаха на крака пред таланта на самодейците от ансамбъл „Кърджали”

Изображение 1 от 3

    Самодейците от ансамбъл “Кърджали” бяха аплодирани бурно от румънската публика в Костанца по време на тяхното участие в Двадесет и първия международен фестивал на турския фолклор.Зрителите станаха на крака и ръкопляскаха на програмата на ансамбъла,изнесена в петхилядния амфитеатър на румънския град.Това е десето участие на нашите самодейци във фестивала,като нито веднъж досега те не са повтаряли програмата си.Фестивалът се организира от Демократичния съюз на турско-татарското мюсюлманско малцинство в Румъния.

    За Кърджали бг вести Мюзеки Ахмед,секретар на читалище „Юмер Лютви”,част от който е състава сподели,че самодейците са изнесли два спектакъла в рамките на три дни от 1 до 5 септември.Получили плакет и диплом за участието си.

    Ръководството на ансамбъл „Кърджали” е било прието от кмета  и областния управител на Констанца.Нашите представители разказали за комшулука и добросъседството в Кърджали.

    Мюзеки Ахмед напомни,че благодарение на тесните връзки на самодейците от Кърджали и румънския град Меджедие между тях бе подписан протокол за побратимяване.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини