Трайчо Трайков: Президентът предстои да взима исторически решения

"Бъдещият президент ще взема исторически решения". Такава прогноза направи Трайчо Трайков, след като стана ясно, че той ще бъде кандидатът за президент на Реформаторския блок.

Според него, въпреки че се говори, че президентската институция е представителна, тя е от решаващо значение за България. "Предстоят времена, в които ще трябва да се вземат исторически решения", коментира в ефира на bTV Трайков.

"Горд съм, че  до този резултат се стигна след дълга, прозрачна и сложна процедура, която е пример за демократичност", коментира избора си той. 

В хода на процедурата се чуло многократно кой зад какви ценности застава. "Говорили сме кои са приоритетите ми, на какво ще акцентирам в кампанията си и няма противоречие в това", увери кандидат-президентът на РБ.

Трайков отрече да му е поставяно условие да подкрепя политиката на Меглена Кунева, за да бъде одобрен. "Няма как да има такива условия, защото РБ и симпатизантите му са пъстра група, които се обединяват зад базови ценности", поясни Трайков.

"Гроздан Караджов беше номиниран заедно с мен от Гражданския съвет, работили сме заедно, уважавам го", подчерта кандидатът на РБ.  Комплекс от фактори повлияли на избора и в крайна сметка била избрана кандидатурата на Трайков. Той изтъкна, че според проучването на СДС, Гроздан бил на първо място, а Трайков веднага след него - на второ.

"Мисля, че е ясно какво мислят симпатизантите на СДС", изтъкна кандидат-президентът.

Трайков се похвали, че на местните избори миналата година, листата на РБ, която водел, направила безпрецедентен пробив в СОС.

Чисто човешки, с премиера Бойко Борисов били в нормални отношения, стана ясно от думите на Трайков, който бе министър на икономиката в първия кабинет на "Борисов".

Чисто човешки сме в нормални отношения. Крайно време е политиката да се върне там, където се прави - в институциите.

Трайков бе лаконичен по казуса с Царските конюшни, които са продадени на безценица. "Базов проблем в България е, че когато има съмнения за нещо, всеки го решава от своята камбанария, вместо това да стори съда", смята Трайков. "Това е така, защото хората не вярват във върховенството на закона", коментира той.

Според него хората изпращат децата си в чужбина, за да им осигурят житейска перспектива. "Аз искам житейската перспектива на хората да бъде осигурена в България", посочи Трайков, който определи себе си като патриот. Според него, това означава да си родолюбец.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини