Най-жестоките и неприлични видеоигри

Американският National Institute on Media and the Family публикува за 13-ти път списък на най-неприличните и съдържащи насилие видеоигри. Специалистите смятат, че той ще помогне на родителите да опазят децата си от игри, които не са подходящи за тяхната възраст. Институтът е определил кои са 10-те най-агресивни, непристойни и изпълнени със сексуално съдържание видеоигри.

Ако досега организацията се обръщаше предимно към производителите и търговците на компютърни и видеоигри, призовавайки ги да усъвършинстват системата за възрастово ограничение, то сега призивите са насочени към родителите, които да следят какви игри играят децата им.

Отчетено е, че разпространителите на игри вече успяват да осъществят съществен напредък за защита на непълнолетните от "секса, наркотиците и насилието" на екрана. Според данни на изследователските центрове на National Institute on Media and the Family компютърните и видеоигрите ежеднивно се ползват от 97 процента от децата в САЩ.

Ето и списък на 10-те най-неподходящи за деца и юноши до 17 години видеоигри:

1.Blitz: The League II
2. Gears of War 2.
3. Saints Row 2.
4. Dead Space.
5. Fallout 3.
6. Far Cry 2.
7. Legendary.
8. Left 4 Dead.
9. Resistance 2.
10. Silent Hill: Homecoming.

Според оценката на института тези игри се отличават с особена бруталност, агресивност, насилие и влияят изключително негативно на психиката на подрастващите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини