Унгария пак с критики към миграционната политика на ЕС

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто смята, че миграционната политика на ЕС е неефективна. Това заявява сам той в интервю за германския вестник Welt.

"Дъблинските споразумения ясно говорят, че ако бежанец иска убежище, той трябва да се регистрира и да остане в страната. Онези мигранти, които пристигнаха в Унгария с влак, нарушиха правилата на ЕС. Това показва, че самата система на ЕС е дефектна и неефективна", казва Сиярто.

Той подлага на критика и политиката на ЕС към бежанците като цяло. "Ние принципно сме против системата на квотите за прием на бежанци. Тези хора не искат да живеят в Унгария. Те искат да отидат в Германия, Швеция или Австрия. Опасяваме се, че ако веднъж се съгласим с квотната система и разпределението на бежанците, тя ще се превърне в правило. Това не е за нас", категоричен той.

Сиярто отбелязва, че в своята политика Унгария ясно се придържа към Шенгенските и Дъблинските споразумения, но пази суверенитета си. За нас защитата на собствените граници е въпрос за суверенитета на Унгария. Издигането на заграждения по границата бе защита не само на правата на Унгария, но и на цялата европейска правова система, а също на Шенгенските споразумения, добавя унгарският външен министър.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини