Мустафа Карадайъ: ДПС си дава сметка за предразсъдъците в обществото

"В ДПС имаме самочувствието да участваме във всякакви политически битки,включително и президентската, но сме достатъчно отговорни да си даваме сметка и за наслоените предрасъдъци в обществото". Това заяви пред журналисти в Неделино лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Така той отговори на въпрос дали Движението ще издигне кандидат-президентска двойка. "Тепърва предстои и времето ще покаже. Достатъчно категорично и ясно заявихме из цяла България, че геополитическата обстановка и вътрешната ситуация налага политическите партии много сериозно да се отнесат към президентските избори, защото неглижирането на такава институция не води до нищо добро за страната. Безспорно последния президент беше откровено партиен. И основната функция, която е на институцията, да бъде обединител на нацията.Според нас с ред негови действия беше разединител на нацията. От тази гледна токчка в това време държавата има нужда от президент обединител на нацията на всички български граждани, с ясна убеденост в евроатлантическия път на България, защото ние сме член на НАТО и на ЕС. Ние считаме, че сега в момента България има добрия шанс, освен да бъде нормален член на НАТО и ЕС, да играе активна роля в процеса на прилагане на нужните реформи в ЕС, които предстоят ", каза Карадайъ.

По думите му относно евроатлатническата ориентация действията на премиера изглеждали като солова акция, тъй като се опитвал да бъде активен, но зад него "няма консолидирано консолидирано правителство, няма партниране на президентска институция, няма мнозинство подкрепящо действията на премиера в НС".

Част от посланията си лидерът на ДПС отправи и от сцената на 15-тия фестивал на двугласното пеене в родопския град, което видимо раздразни политици от ГЕРБ, БСП и Реформаторския блок и евродепутати, които акцентираха на културната проява. Гости на събитието бяха депутатите Даниела Дариткова, Дора Янкова, евродепутатите Владимир Уручев и Илхан Кичук, както и кметове на общини от съседни области.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини