Започва голямото пътуване за почивните дни

В последния работен ден преди почивните дни за Деня на Съединението – 6 септември, се очаква движението да бъде интензивно на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 12:00 ч. до 20:00 ч. днес, както ив събота от 8:00 ч. до 14:00 ч., ще има две ленти за излизащите от София.

На 6 септември - вторник, от 10 ч. до 20 ч., в същия участък ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Движението на камионите над 12 тона ще бъде ограничено по автомагистралите и най-натоварените пътища от 16:00 до 20:00 часа днес, както и в последния почивен ден - 6 септември, вторник, от 14:00 до 20:00 часа.

Ограничението важи освен за магистралите и за участъците:

- път I-1 Видин – Ботевград;

- път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;

- път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;

- път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път София;

- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

- път II-86 Пловдив - Смолян;

- път II-99 Бургас – Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

В последния почивен ден - 6 септември, ще има и две ленти за пътуващите към София на виадукт „Елешница“ при 15-ти километър на АМ „Хемус“. В момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се осъществява в съседното към столицата.

Извършват се и ремонтни дейности и на тръбата за Варна на тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“ на АМ „Хемус“. Преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи на тунел „Витиня“ от София за Ботевград е път I-1 - от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. Този маршрут е с 2 километра по-дълъг и с около 7-10 минути по-бавен. Той обаче може да се окаже и по-бърз. Сравнение: по АМ „Хемус“ са 22 километра, минават се за около 17 минути. Алтернативното трасе – 22 километра, за около 24 минути.

През почивните дни ще бъде спряно обрушването на скатовете в Кресненското дефиле и по пътя Асеновград - Смолян, за да се улесни очакваният засилен трафик по направленията за Кулата, Смолян и Видин и за да се повиши безопасността и удобството при пътуване.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини