Георги Димитров от СУ"Отец Паисий"в Кърджали е най-добър по английски в страната

Георги Миленов Димитров, ученик от 9. а клас, се класира на първо място на ниво B1 със 117,5 точки на финала на най-голямото училищно състезание по английски език в света KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS.  Георги се класира за международният кръг на състезанието, което ще се проведе през месец октомври. Деветокласникът учи в паралелка „Хардуерни и софтуерни науки". Негов ментор  е  учителката му по английски език  Мария Сабрутева. Георги ще бъде награден със златен медал на 11 май в София, в Деня на Кеймбридж в България.          

   Десет ученици от СУ „Отец Паисий“ участваха на Националния кръг на международното състезание в гр. Кърджали на 16.03.2024 г. и защитиха достойно името на своето училище.111 ученици взеха участие във вътрешноучилищния кръг. Всички те получиха своите сертификати за участие и отлично представяне.

   Международното състезание в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училища в България. 6550 ученици премериха знанията си по английски език на вътрешноучилищен кръг тази година. Над 800 от тях се класираха за националния кръг на KangarooGlobalLinguistics, който  се проведе на 16 март в Кърджали.

   Състезанието KangarooGlobalLinguistics има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години и се провежда ежегодно в страни от цял свят, като проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.                    

    Това е поредният успех на Георги, който през учебната 2022-2023 година бе четвърти в България на националната олимпиада, а през тази учебна година е втори в област Кърджали на олимпиадата по английски език и на състезанието по речеви и комуникативни умения. Традиционно паисиевци показват отлични знания и умения и достойно защитават името на училището си.

     Ръководството на СУ „Отец Паисий“ поздравява Георги и преподавателката му и им пожелават здраве и още много успехи!

Текст и снимки: София Калинова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини