Повече пари за МО и МВР поискаха от БДЦ-Народен съюз

Призоваваме всички парламентарно представени политически сили да следват не идеологическите си приятели на Изток и Запад, а само и единствено интереса на България и стабилността на региона. Това заяви Румен Йончев, прочитайки декларация от името на БДЦ- Народен съюз, по повод новия парламентарен сезон.

"Време е да бъдем не леви и десни, не сини и червени, а преди всичко българи", изтъкна Йончев.

Според БДЦ-НС стабилността е основният приоритет, защото тя създава среда за реформи и развитие. За нейното постигане те призоваха да има атмосфера на съзидателност, общи решения и консенсус в комисиите и парламента.

В същото време те подсказаха, че "сигурността на държавата императивно налага и пренасочване на средства в новия бюджет за министерствата на отбраната и вътрешните работи".

Йончев изчете, че парламентът трябва да изисква отговорност за изготвянето и съгласуването на нова обща европейска позиция по въпросите на миграцията и тероризма и за укрепване на ЕС.

"Нуждаем се от нова икономическа политика, съответстваща на реалността", гласи друга опорна точка от декларацията им.

Депутатът обърна внимание и на предстоящите президентски избори. Народното събрание е изправено пред основната задача- да осигури условия за нормално и демократично провеждане на изборите. "Надяваме се, че президентският дебат ще бъде изнесен извън тази зала, на предизборни срещи с хората", каза той.

Не търпи отлагане законодателната работа, напомнят от БДЦ-Народен съюз в декларацията си за новия сезон. България има нужда от реално действащ антикорупционен закон, а не от "извинителна бележка" пред Европа, категоричен бе Румен Йончев.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини