Ресми Мурад в Чубрика: Нека да бъдем заедно в трудните моменти и в празника

Изображение 1 от 6

    През уикенда в ардинското село Чубрика се проведе традиционният събор-мевлид, организиран от кметството, читалище „Св.Климент Охридски” и с финансовата помощ на местни изселници. Въпреки топлото време на празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Австралия, Англия.
    Празника уважиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още зам.-председателят на сдружението за културно сътрудничество  „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса Юксел Юртсевер,, бившият депутат в турския Меджлис и член на ръководството на Сдружението „Егридерелилер" в Бурса Хаяти Коркмаз.
    От името на общинската администрация и от името на побратимените общини на Ардино Ресми Мурад поздрави жителите и гостите на събора в Чубрика. 

    „Празник е когато всички сме заедно. Нека да бъдем заедно в трудните моменти и в празника”, каза в приветствието си Ресми Мурад. 
    И тази година празничната програма бе наситена с разнообразни спортни програми.
    Организирани бяха турнири по футбол на малки врати и шах. На победителите бяха раздадени парични награди. Проведе се и кулинарен конкурс с разнообразни местни ястия. Специални гости бяха оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил към читалище „Родопска искра” в Ардино. Двучасовият концерт зареди жителите и гостите на селото с празнично настроение и за пореден път обра аплодисментите на публиката с великолепното си представяне. Присъстващите се насладиха и на изпълненията на талантливия музикант Ергюн Мюмюнов. Пред сградата на бившето училище се изви кръшно хоро, водено от кмета Ресми Мурад.

    Кметът на Чубрика Фердун Али изрази сърдечните си благодарности към спонсорите на традиционния събор-мевлид – братята - бизнесменит Туран и Назми Джанбаз от Истанбул, Хикмет Йълмаз от Истанбул, както и към всички, които са помогнали, за да стане факт събора в Чубрика
    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини