Ресми Мурад награди златните тенисисти на „Юнак”

Кметът на община Ардино Ресми прие в кабинета си тенисистите на СКТМ „Юнак 2005" от Ардино, които станаха шампиони на България. Младите спортни надежди на клуба Цветелина Георгиева, Сиделя Мутлу, Вероника Кехайова и Фунда Ибрямова спечелиха шампионската купа и златните медали на финалите от държавното отборно първенство по тенис на маса за момичета до 12 години. В индивидуалната надпревара, при огромна конкуренция Сиделя Мутлу се окичи с бронзовия медал. Надпреварата се проведе през месец юни в Горна Оряховица. Те донесоха в общината завоюваните от тях купи и медали. Заедно с тях бяха още президентът на СКТМ „Юнак 2005" Светослав Сашев и треньорката Йорданка Колева.

„Гордея се, че в нашата община има толкова много талантливи спортисти. Вие прославихте името на областта на национално ниво”, заяви кметът Ресми Мурад. Той подари на малките спортисти тениски с лика на именития състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи, в памет на който се организира Международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 15 години.

Златните тенисисти на „Юнак” получиха и парична награда, осигурени от община Ардино. Ресми Мурад пожела успех на отбора на предстоящия турнир, чието откриване ще бъде в петък. Очаква се в надпреварата да участват отбори от Турция, Гърция, Македония, Сърбия. Нашата страна ще бъде представена от водещите клубове като Момчилград, Две Могили (Русенско), Димитровград, Панагюрище, Пловдив, Варна и домакините от Ардино. 

Президентът на ардинския клуб  Светослав Сашев заяви, че с достойното си представяне в Горна Оряховица малките състезатели от Ардино за пореден път са утвърдили името на „Юнак" като традиционен и водещ в страната. „Имаме добра база и треньорски екип, както и много талантливи деца”, каза още Светослав Сашев.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини