Животното от затвора: Две прокурорки ме притискаха

Познавам Златомир Иванов - Баретата, работих за него. Той обаче никога не е бил фактор на наркопазара.

Това заяви в интервю пред bTV затворникът Росен Петров-Животното, който през февруари м.г. се призна за виновен, че от 2003 г. до 2010 г. е участвал в организирана престъпна група за наркоразпространение в София, ръководена именно от Баретата. Присъдата му е 3 години и 3 месеца затвор. В сила е влязла още една присъда - за убит по непредпазливост човек на пътя, за което е осъден на 2 години затвор.

Петров посочи, че се е запознал със Златомир Иванов през юни 2010 г., когато се засекли в Централния софийски затвор. По-късно обаче дал показания, че още от 2003 г. е бил в една банда с него заради „две прокурорки”.

"От две прокурорки бях притиснат да дам показания, за да не ме сложат в групата. Тоест аз признах, че съм участвал в група, в която всъщност не съм участвал, но понякога е хубаво да избереш по-малкото зло. Не мога да ви кажа кои са реалните хора в групата на Златко Баретата, мисля, че той никога не е бил в борбата на пазара за наркотрафик", допълни Животното.

Той твърди, че след раждането на сина му през 2000 година е спрял да се занимава с наркотици.

"Много отдавна се занимавах с наркотици, но след раждането на сина ми това приключи. Разпространявх наркотици и хероин дори. Аз не предлагах, млади хора търсеха да си закупят. Тази драма с наркотиците я прихванах от "Дружба", от лоша компания. Аз лично наркотик не съм продал, моите дилъри правиха това", сподели затворникът. 

Според Росен Петров в момента с наркотици в София се занимават деца - 20-22 годишни. 

"Те си нямат на идея какво се случва. Тъй наречения, тоя, престъпническия морал, той не съществува. (...) Когато имаш да вършиш нещо и имаш проблем с някой, проблемът ти е с него. Не е с жена му, с детето му, със семейството му. Нали, това при тея го няма. Те си палят колите на семействата, хвърлят си бомби, палят си апартаменти, бият си жените, въобще...”, коментира ситуацията на наркопазара в момента Петров, който твърди, че познава 90% от престъпния свят в София. 

Животното посочи, че повечето от старото му обкръжение днес са „на светло”.

Всеки си намери път в живота и то точно след 2010 г., 2011 г. и тогава част от тях бяха задържани. И си намериха начин да изкарват други пари. Сега кой е имал някакви средства, вложил ги е в нещо...нали без значение, но всеки прави неща различно”, заяви той. 

Самият Петров също имал бизнес – ремонтирал апартаменти и ги отдавал под наем в Австрия, от което изкарвал добри пари. 

Попитан за прякора си Животното затворникът обясни: 

Детски прякор. Не е свързан с нищо брутално (...) Любовта ми към животните. В момента, колкото и идиотско да звучи, имам 30 кучета. Навремето като по-малък в нас събирах постоянно всяко едно бездомно куче, което намеря и го влачех вкъщи”.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини