Близо 60 убити цивилни при въздушни удари в Сирия

Най-малко 56 цивилни са убити при въздушни удари по контролирани от „Ислямска държава” села в Северна Сирия. Това съобщава „Асошиейтед прес”, позовавайки се на информация от активисти.

Според тях местните жители обвиняват водената от САЩ коалиция за днешните удари по две села – Тохар и Хошарие, контролирани от „Ислямска държава”.

Базираният във Великобритания Сирийски център за човешките права съобщава най-малко за 56 убити цивилни, сред които 11 деца.

Друга активистка група – Местните координационни комитети, информира, чедесетки цивилни, повечето семейства, са били убити.

„Асошиейтед прес” допълва, че информацията не е потвърдена от независим източник, както и към момента няма коментар от Вашингтон.

В района се водят интензивни битки между екстремисти и членове на подкрепяните от САЩ сирийски демократични сили, които напредват под покритието на интензивни въздушни удари от водената от САЩ коалиция.

В понеделник при подобни въздушни удари на коалицията в контролирания от „Ислямска държава” Мандбидж са убити най-малко 15 души.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини