Гвардейците и мажоретките ни разплакаха българите в Будапеща

Изображение 1 от 4

    Гвардейците от Езиковата гимназия и мажоретния състав от СОУ“Отец Паисий“ разплакаха българите от Будапеща с танцовото си изкуство. По време на концерт в зала в стара Буда сънародниците ни живеещи в унгарската столица станаха на крака при изпълнението на Ботевия марш. Те се разплакаха когато нашите гвардейци направиха пирамида и развяха трибагреника.

      Със съдействието на кмета Хасан Азис нашите гвардейци и мажоретки взеха участие в Международния фестивал на танцовото изкуство в Будапеща от 13 до 18 юли, преминал под мотото „Лято в Будапеща“. Младежите ни се представиха отлично и получиха Плакета на Будапеща и грамоти от организаторите. Те се надиграваха със състави от Гърция, Словакия, Турция, Израел и др.

      Гвардейци и мажоретки имаха два концерта. Първият бе в  Пеща на площад „Вигадо“ на брега на Дунав до световноизвестния хотел „Мариот“. Втората изява на нашите състави бе в Буда пред българската общност.

      Впечатлен от страхотните изпълнения на гвардейци и мажоретки българският представител в Унгарския парламент  сподебли, че му се е разтуптяло сърцето от вълнение.

      За отличното представяне във фестивалната програма, нашите младежи бяха изненадани с обиколка на забележителностите на унгарската столица. Те разгледаха Площада на героите, Унгарския парламент,разходиха се с корабче по Дунав,видяха емблематичните за Будапеща Бял, Зелен и Червен мостове,  както и двореца на брега на реката.Те имаха възможност да видят и езерото Балатон.

      Всички сме благодарни на градоначалника Хасан Азис, без чието съдействие нямаше да можем да представим България в Унгария, сподели ръководителят на съставите Димитър Кондиков.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ро
      Родител
      1 0
      19:57, 20 юли 2016
      Поздравления за чудесното представяне на всички момичета и момчета и техните страхотни ръководители, за подкрепата на кмета. Но съставите се нуждаят от средства за нови костюми, особено ботуши, които се носят вече 10 години. Всяка година представят Кърджали и България в различни фестивали в чужбина по най - добрия начин, но не разполагат с финансови средства за подновяване на така необходимите им костюми и други принадлежности.

    Още новини

    Последни новини