Клубът на пенсионера в Ардино проведе отчетно-изборно събрание

Изображение 1 от 3

    Днес членовете на Клуба на пенсионера и хората с увреждания в Ардино се събраха, за да вземат участие в отчетно-изборно събрание.

    По предложение на председателя на Пенсионерския клуб Назиф Садетинсъбранието започна с едноминутно мълчание в памет на създателя на Пенсионерски клуб в Ардино Георги Терзиев и бившия председател Хасансабри Ахмедов.

    По първа точка от дневния ред обширен отчетен доклад за цялостната дейност на клуба за изминалия период изнесе неговият председател Назиф Садетин. Организирани са различни дейности с основна цел обогатяване мирогледа на пенсионерите в дух на демокрацията, човечността, добронамереността, взаимопомощта. Всеки понеделник и петък медицински сестри мерят безплатно кръвното налягане на възрастните хора в Ардино. Инициативата е на клуба със съдействието на кмета на общината Ресми Мурад. На разположение на пенсионерите савестници и списания, условия за игра на шах, табла и карти, безалкохолни напитки, чай и кафе на най-ниски цени.

    В изказванията бе подчертано, че в клуба съществуват добри взаимоотношения.

    От името на кмета на община Ардино Ресми Мурад бе поднесено приветствие към участниците в общото събрание.

    Бе проведен и избор на нов Клубен съвет. С пълно единодушие запредседател бе избран Гюнер Мюмюн. Развълнуван, той благодари на пенсионерите за оказаното доверие. „За мен е огромна чест и отговорност да бъда председател на Клуба на пенсионера и хората с увреждания в Ардино. Ще работя с амбиция за обединяване и сплотяване на хората от третата възраст”, бяха първите думи на новия председател Гюнер Мюмюн.

    В новия 5-членен управителен съвет влизат още Мюмюн Мехмедов, Фанка Карабова, Александър Юручев и Мария Сивкова.

    Накрая на събитието, което бе вълнуващо за пенсионерите, бе прочетено благодарствено писмо от тяхно име до досегашния председател на Клуба Назиф Садетин.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини