Емил Първанов – Ембака няма да бъде освободен от ареста

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че Емил Първанов – Ембака няма да бъде освободен от ареста, срещу него има ново обвинение.

По отношение на Емил Първанов има взета мярка "Задържане под стража" от Районен съд София, каза Румяна Арнаудова, цитирана от Агенция "Фокус".

"Тази мярка е във връзка с внесен обвинителен акт от Районна прокуратура с обвинение за закана за убийство", допълни тя.

Освен това Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на Емил Първанов за подбуждане към палеж и на собствено основание Прокуратурата в София постанови задържането до 72 часа на Емил Първанов.

Тя посочи, че Окръжната прокуратура в Благоевград ще положи максимални усилия до 7 дни на Първанов да му бъде повдигнато обвинение и за квалифицирано убийство –убийство по хулигански подбуди.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил пълна проверка на работата на наблюдаващия прокурор по делото срещу Ембака.

"Главният прокурор като се запозна с мотивите на Апелативен съд София, с които съдът измени мярката "Задържане под стража" на Емил Първанов в най-леката "Подписка", разпореди на Инспектората на Върховна касационна прокуратура пълна проверка на работата на наблюдаващия прокурор от Благоевград Георги Качорев във връзка с това негово разследване, за да се установят причините за забавянето на разследването", заяви Арнаудова.

Тя допълни, че освен това главният прокурор е разпоредил пълна проверка на всички досъдебни производства, които се наблюдават от този прокурор в Окръжна прокуратура - Благоевград, както и всички проверки, които той наблюдава и контролира.

Емил Първанов бе задържан за убийството на 47-годишния строителен работникНиколай Чивиев на магистрала "Струма" в края на юни миналата година.

Мъжът почина, след като беше ударен с камък по главата, тъй като не позволил на нападателя си да премине с автомобила си през ремонтиращата се отсечка на магистралата "Струма" между Сандански и ГКПП Кулата.

По-рано днес Софийският апелативен съд освободи Първанов от арест, тъй като по законовият срок за задържане обвинение в убийство е 8 месеца и той е приключил в началото на месеца, което означава, че от 4 дни се води незаконно задържан. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини