Родената в Кърджали Елица Костова спечели тенис турнира в Будапеща

Българската тенисистка Елица Костова, родена в Кърджали, стана шампионка в турнира в Будапеща с награден фонд 100 хиляди долара. Във финала тя се наложи с 6:0, 7:6 (3) срещу сънародничката си Виктория Томова.

Костова игра много силно и спечели 11 от първите 12 гейма, за да поведе с 6:0, 5:1. След това тя допусна отпускане и усложни задачата си.

По пътя към убедителния си успех в първия сет Костова имаше нужда само от 20 минути. След това серията ѝ продължи до 4:0 във втория.

В десетия гейм Томова направи обрат от 0:40 и имаше възможност да спре съперничката си, но не успя. Едва в 11-ия гейм тя съумя да излезе победител.

След 1:5 Томова се вдигна и спаси няколко мачбола по пътя към изравняването на резултата. Тя съумя да прати сета в тайбрек, в който Костова се наложи със 7:3 и заслужи титлата.

"Въпреки резултата финалът беше много интересен", каза директорът на надпреварата в Будапеща Атила Рихтер, цитиран от сайта на Българската федерация по тенис.

За триумфа си българката получава 140 точки за световната ранглиста и 14 880 долара от наградния фонд. Томова ще вземе 85 точки и 7936 долара.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини