Китайка осъдена за даване на подкуп на 3-ма полицаи в Кърджали

21-годишната китайка Ли С., със статут на постоянно пребиваваща в страната, бе задържана на 28 март при операция на “Икономическа полиция“. Служителите извършили проверка на магазин за китайски стоки  в Кърджали. В обекта се продавали дрехи, играчки и други артикули. В опит да осуети проверката, Ли бутнала в джоба на полицая Алпер Мюмюн пачка банкноти - 4 банкноти по 50 лева и 10 банкноти по 20 лева. Служителят на “Икономическа полиция“ не се докоснал до парите, а уведомил незабавно дежурния разследващ полицай.
Срещу Китайката е образувано досъдебно производство за подкуп на служебно лице, както и за ползването за търговска дейност на стоки без съгласието на притежателя на изключителното право.

Ли С. е призната за виновна в това, че на 28 март т. г. дала подкуп - парична сума в размер на 400.00 лева, на длъжностни лица - полицейски органи, а именно: А. Р. М. - разузнавач в група “П. на престъпления във финансово-кредитната система“ на С. “П. на И. престъпност“ при ОД на М. - К., П. А. Д. - разузнавач в група “П. на престъпления в отраслите на икономиката“ на С. “П. на И. престъпност“ при ОД на М. - К. и Р. М. У. - началник на група “П. на престъпления в отраслите на икономиката“ на С. “П. на И. престъпност“ при ОД на М. - К., за да не извършат действия по служба, свързани с документирането на действително установеното количество парфюми в търговски обект. Съдът я осъжда на наказание “Лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, както и на наказание “Глоба“ в размер на 1 000 лева. Изпълнението на така наложеното наказание “Лишаване от свобода“ на Ли С. се отлага за срок от 3 години. Тя ще плати и над 400 лева разноски по делото.

Източник: http://www.blitz.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини