Иван от “Сблъсък” пил 1л. вино, 1л. бира и 300гр. коняк преди катастрофата

Литър вино, около литър бира и 300 грама коняк е изпил Иван от "Сблъсък" преди да катастрофира на 4 август тази година. Това заяви пред съда лекарят от Спешното отделение на Старозагорската болница Василиос Панайотидис. Той допълни, че лично подсъдимият му е казал за изпитото количество алкохол.

Старозагорският районен съд даде ход на делото срещу водещия на телевизионното предаване "Сблъсък". Преди две седмици Иван Христов отказа да бъде съден по бързата процедура.

Доктор Панайотидис заяви днес пред съда, че когато го довели в болницата, Иван Христов е бил хиперактивен и притеснен. Районната прокуратура поиска да бъде направена комплексна медико-химическа експертиза, която да установи количеството, вида и концентрацията на алкохол в кръвта на телевизионния водещ по време на произшествието. Христов е обвинен в шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

В съдебната зала телевизионният водещ отказа да коментира случилото се и заяви, че ще говори на по-късен етап.
През август Иван от "Сблъсък" се блъсна в боклукджийски камион в центъра на Стара Загора. Според експертизата по делото водещият е шофирал с 2.35 промила алкохол в кръвта. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда до една година затвор.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини