С камери за скорост борят катастрофите в Кресненското дефиле

Седем смъртни случая тази година имало в района на Кресненското дефиле. Тези данни представи реформаторът Димитър Делчев по време парламентарния контрол и попита кога ще е готов Лот 3 на магистрала Струма.

Реформаторите са притеснени за пътните произшествия в дефилето. Иначе и те изтъкват ползите от изграждането на магистралата, което щяло да доведе до икономическо съживяване на региона.

Министър Лиляна Павлова отговори, че също е притеснена за пътната безопасност. Съгласувани са нови знаци за пътна безопасност, стана ясно от отговора й. Щели да се монтират камери за скорост, които имали дисциплиниращ ефект върху шофьорите. Обезопасява се целият участък на дефилето, обясни Павлова.

Друг проблем на района били падащите камъни и се работело и по този проблем. Тя се надява през есента да има избран изпълнител за тунела при Железница и да започне строежът. До края на годината можело да се приключи с дебатите по трасетата на аутобана.

Лиляна Павлова припомни екологичните нужди на проекта. Проектът при Кресненското дефиле няма как да започне да се строи до края на следващата година.

Регионалният министър нямала притеснения за финансовия ресурс за магистралата. Над 1 милиард лева били на разположение за строеж на нови трасета.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини