Мегаоперация разби българска цигарена мафия в Испания

20 български и двама испански граждани са задържани при мащабна операция, съвместна между българските и испанските служби.

Тази сутрин за нея стана ясно от прессъобщение на министерски съвет за проведен разговор между премиера Борисов и колегата му Рахой.

В Испания са разбити три нелегални фабрики за цигари, собственост на престъпна организация, която е ръководена от българи. Престъпната група е действала в Испания и е специализирала в контрабанда на цигари.

Предявено е обвинение за престъпления срещу индустриалната собственост и данъчни нарушения, както и за пране на пари и принадлежност към престъпна организация.

Не се изключват последващи арести.

Във второто съобщение от МС се посочва, че ако се съди по обема на конфискувания материал и оборудване в разкритите фабрики, тази операция може да се счита за една от най-значимите в областта на борбата с организираната престъпност.

Правителствата на България и Испания съобщават със задоволство за успешната полицейска операция за разбиване на престъпна организация за контрабанда на цигари.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини