Белгийска овчарка повали „опасен престъпник“ в двора на МВР-Кърджали

    Демонстрация на полицейска и пожарникарска техника беше извършена днес в двора на ОД на МВР-Кърджали във връзка с 5 юли – професионалния празник на служителите от министерството. Присъстващите се запознаха с техниката, оръжията и помощните средства, които се използват в МВР. Беше извършена демонстрация на задържане на престъпник с използване на полицейско куче, което предизвика голям интерес най-вече сред малките посетители. Задържане на опасен криминален престъпник показаха служителите от Специализираното тактическо звено за бързи действия в РУ-Кърджали.

    Малкият станимир,чийто баща е полицай прояви интерес към автоматичните пистолети.Габи дейде с плюшеното си магаренце и пожела да види пожарните.

    Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов заяви, че Денят на отворени врати е част от програмата за празника на служителите в МВР и възможност за гражданите да се запознаят отблизо с конкретни дейности на полицаите. Той подчерта, че близо 10 процента се е повишила разкриваемостта на престъпленията през тази година в областта в сравнение със същия период на 2015 година. Това означава, че на всички нива в ОД на МВР-Кърджали е постигната по-голяма резултатност. В национален мащаб резултатите по разкриваемост на криминални престъпления подреждат дирекцията в Кърджали на 10-о място в страната. Старши комисар Момчилов подчерта, че важно направление в дейността на полицията е превантивната работа, насочена към обучение на децата и гражданите. В изпълнение на този приоритет са сформираните Детски полицейски управления към шестте управления в областта, както и превантивните кампании за предпазване от телефонни измами, домови кражби и пътни произшествия, насочени към жителите на областта.

    Във връзка с празника 153-ма служители от ОД на МВР-Кърджали са наградени с писмена похвала от директора на областната дирекция старши комисар Венцислав Момчилов.

    На снимките: Старши комисар Момчилов показва полицейско оръжие на най-малките посетители, които бяха и най-любопитни да се запознаят с работата на полицаите. Демонстрация на задържане на престъпник с използване на полицейско куче.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини