Тържествено дипломиране за славейковци

Изображение 1 от 6

    В слънчевото утро на 21 юни дворът на СОУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали се изпълни с младежи, облечени в тоги и шапки. В този академичен вид зрелостниците получиха официално своите дипломи. 84 удостоверения за завършено средно образование връчи директорът на най-голямото училище Милко Багдасаров. Плакети за отличен успех и принос за развитието на школото получиха по традицията на дипломирането в „Славейков“ най-добрите и заслужилите абитуриенти.

    Водещата Николета от 10б клас откри тържеството с представяне на випуска. Успехите на зрелостниците от тази година са много, а поводите за гордост не спираха в продължение на всички години, в които те бяха ученици в „училището за шампиони“ – някои 12 години, други – в последните пет от гимназиалния етап на обучение в чуждоезиковите паралелки. На преден план изпъкнаха имената на Хюсеин Хюсеинов с най-категоричната пълна шестица на държавния зрелостен изпит по английски език с максималните сто точки и без нито една дори миниатюрна грешчица, както и на Месут Мюмюн с отличен 5,92 на матурата по физика, което е най-високата оценка по този предмет в страната.

    Директорът Милко Багдасаров не скри вълнението и гордостта си от випуска, който училището изпраща. Сподели, че за последен път се изправя пред тях като директор и им пожела четири неща – да не спират никога да учат /“няма да съжалявате“/, да не спират никога да печелят /“така, както сте го правили досега“/, винаги да конкурират /“защото знаете как“/ и да очароват /“това е най-силната ви страна“/. Обеща им от трибуната, че когато и да се завърнат в родното училище, вратата ще бъде винаги отворена за тях.

    Първенецът на Кърджали Марио Орешков, който отдавна не се нуждае от представяне направи обръщение от името на всички абитуриенти към ръководството и педагогическия  състав на СОУ „Петко Рачов Славейков”. Благодари за основата, която са получили всички те в училище и обеща да надграждат упорито по пътя си напред и нагоре.

    В отговор председателят на Ученическия парламент Стиляна Аврамова от името на по-малките ученици пожела на абитуриентите късмет и попътен вятър, а когато се връщат в училището, да бъдат винаги с гордо вдигнати глави.

    От името на випуска Десислава Войнова прочете обръщение към учителите, които са им преподавали през годините, изпълнено с благодарност и висока оценка за тяхната строгост и отдаденост към учениците. Символичният подарък от випуска за училището е масивна  статуетка на бухал и разтворена книга.

    Последва връчването на дипломите от директора Багдасаров със съдействието на класните ръководители Николет Янева, Петя Иванова, Антоанета Симеонова и Венелин Башев. Първи получиха своите дипломи отличниците и зрелостниците с постижения, издигнали престижа на училището. За тях освен основния документ имаше красиви инкрустирани плакети и грамоти. Последва всеобщо броене, ръководено от г-жа Петя Иванова, след което всички абитуриенти хвърлиха символично шапките си.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини