Малките тенисистки от Ардино шампиони на България

Момичетата до 12 години на СКТМ „Юнак 2005” от Ардино спечелиха шампионската купа и златните медали на финалите от държавното отборно първенство по тенис на маса. Във финалната среща възпитаничките на м.с. Йорданка Колева победиха с 4:3 състава на „Асарел медет” (Панагюрище). В решаващият мач за титлата 9-годишната Сиделя Мутлу победи Катрин Калпакова с 3:1 гейма. На трето място остана отборът на Две Могили (Русе).

Шампионатът се проведе от 17 до 19 юни в Горна Оряховица. В турнира участваха най-добрите дванадесет отбора от страната, които по регламент бяха разпределени в четири групи. В груповата фаза малките ардински тенисистки разгромиха с 4:0, съответно отборите на „Лудогорец” (Разград) и „Металик” (Перник).

Тенисистките на „Юнак” играха в състав: Цветелина Георгиева, Сиделя Мутлу, Вероника Кехайова и Фунда Ибрямова.

В индивидуалната надпревара, при огромна конкуренция Сиделя Мутлу се окичи с бронзовия медал. Двойките Цветелина Георгиева - Сиделя Мутлу и Вероника Кехайова – Патрисия Праскова също спечелиха бронзовите медали.

Цветелина Георгиева грабна златен медал на смесените двойки. Тя си партнира с

Ерен Бекир от „Стоянстрой” (Пловдив).

При момчетата отборът на СКТМ „Юнак 2005” се класира на трето място в отборната надпревара.

Президентът на СКТМ „Юнак 2005” Светослав Сашев и младите спортни надежди на клуба изненадаха треньорката м.с. Йорданка Колева с пищно парти в новооткрития плувен комплекс „81” по случай  рождения й ден.

„Доволна съм от представянето на всички състезателки. Играха всеотдайно, показаха висок спортен дух и желание за победа. Дисциплината и отличната подготовка се оказаха решаващи за успеха. Това ще бъде златното поколение на ардинската школа по тенис на маса. Близо три месец работихме без почивка. Стигнахме дори и до 6-часови тренировки на ден. Исках на всяка цена да спечелим шампионската титла. Това, вече е факт и радост за нашия град”,, обобщи представянето на тенисистките наставникът м.с. Йорданка Колева. Тя отбеляза, че днес е получила най-големи си подарък в живота – шампионската титла и партито на състезателките.

Майсторът на спорта Йорданка Колева е възпитаничка на почетния гражданин и „Бащата на тениса на маса ” в Ардино Решат Айдън на когото дължи всичките си успехи в спорта и живота. Тя изказва своите сърдечни благодарности към президента на клуба Светослав Сашев, ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад, председателя на местния парламент Сезгин Байрям и местния бизнесмен Метин Солак за пълната подкрепа и за доверието, които са показали към нейната работа.

Президентът на ардинския клуб  Светослав Сашев заяви, че с достойното си представяне в Горна Оряховица малките състезатели от Ардино за пореден път са утвърдили името на „Юнак” като традиционен и водещ в страната. Имаме добра база и треньорски екип, както и много талантливи деца, каза още Светослав Сашев.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини