Юношите на Арда Уникум на седмо място в Държавното първенство по водна топка на България

В събота и неделя в Кърджали приключи финалният турнир за юноши старша възраст – група B за класиране от 7 до 10-о място в Държавното първенство по водна топка на България. „Арда Уникум” победи и в трите срещи срещу отборите на Левски – София с резултат 10 на 8, срещу отбора на КВТ – Ботев с 8 на 6 и със служебна победа срещу отбора на Варна поради неявяването му. Класира се на първо място в групата и на седмо място в държавното първенство. Прекрасни бяха условия за спорт на открития плувен басейн „Арпезос” – чиста, прекрасна вода, с подходяща температура, за което благодарим на община Кърджали. Българската федерация по водна топка, община Кърджали и ръководството на „Арда Уникум” се справи отлично с предизвикателството да бъдем домакини на финален кръг от държавното първенство по водна топка. Доволен съм от представянето на състезателите ни. Имахме малко време за подготовка заради лошото време, беше студено три дена преди турнира, но въпреки всичко съумяхме да се представим достойно, каза председателят и старши треньор на „Арда – Уникум – Кърджали” Калин Карагуяров. Най-младият участник Тодор Бунарджиев, роден през 2003 година, участва в турнира и отбеляза гол в мача срещу Левски – София.

Делегат на турнира от страна на Българската федерация по водна топка бе главният секретар на Федерацията Николай Смилев. Състезанието протече при висок интерес и пълни трибуни.

Най-добрите трима състезатели от юношите старша възраст ще бъдат включени в мъжкия ни отбор – Джем Шериф, Радослав Димитров и Емре Мюрен за турнира Карата 2016 на 23 и 24 юли в Кърджали. Поканени са отборите на Локомотив – Русе и КПС – Бургас. А – отборът ни ще участва в турнира за купата на България през месец ноември в София.

 „Арда – Уникум – Кърджали” се утвърди и продължава да се доказва като най-добрата школа по водна топка в Кърджали и в цяла Югоизточна България. С нетърпение очакваме стартирането на закрития плувен басейн, което ще ни даде възможност да защитаваме и представяме Кърджали в най-тежкия колективен спорт още по-добре, сподели председателят и старши треньор Калин Карагуяров.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини