Пет причини да се радвате, че сте майка на момиче

Малките момченца са много чаровни, енергични и сладки, но ако имате дъщеря, дори и да е най-опърничавата, ще оцените няколко основни предимства. Ето ги и тях:

1. Момичешките дрехи.

Майките на дъщери могат да обличат малките си момиченца. Те имат възможност да избират между огромен асортимент от аксесоари, обувки, дънки, рокли, цветове и т. н., а това е доста забавно. Майките обикновено обичат да избират тоалети за своето момиченце, точно толкова колкото и за самите себе си. Освен това те наблюдават как тяхната малка принцеса постепенно си създава личен стил и дори той да е странен, поне ще е съвременен и те могат да понаучат това-онова за модерните грим и прически от своята дъщеря тийнейджърка.

2. Ще си имате приятелка за цял живот.

Майките, които са благословени да имат дъщеря (или дъщери), всъщност са си родили свои бъдещи приятелки, с които ще могат да споделят различни момичешки, ежедневни дейности като шопинг, ходене на фризьор, на концерт, на йога и т. н. – все неща, които няма да са особено забавни на мъжете в семейството.

3. Ще усещате съпричастност.

Ако имате сестра или сте близка със собствената си майка, знаете колко е важна женската съпричастност дори у дома. Ето защо, ако имате дъщеря тя ще е човекът, който ще ви подкрепя и утешава в лични моменти, когато само една жена може да ви разбере. Тя просто ще може да ви подкрепи в някои житейски ситуации по-добре, отколкото любимият ви син.

4. Ще се върнете към детството си с играчките на момиченцето.

Класическите момчешки играчки – колички, топки и конструктори, често са скучни на майките, но въпросът не стои така с момичешките играчки. Жените много лесно се връщат към собственото си детство преобличайки куклите Барби на дъщеря си или пеейки на караокето ѝ с розов микрофон. 

5. Ще мечтаете с дъщеря си.

В днешно време възможностите за професионално развитие на жените са далеч по-големи отпреди, а и непрекъснато се разширяват. Именно поради тази причина много майки на момичета имат шанса да проектират своите несбъднати мечти върху своите дъщери и най-накрая да видят реализацията им. Но дори дъщеря ви да избере път, който се е различавал много от вашите мечти, вие пак ще бъдете благодарна на своето момиче, че ви учи на смелост, хъс и амбиция и че разширява хоризонтите и интересите ви всеки ден.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини