ДПС даде ифтар в Турция

    Централният съвет на Движението за Права и Свободи организира ифтар в област Мармара (Мраморно море), Истанбул по случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан байрам. На ритуалната вечеря, която се проведе в новооткрития културен център на балканските изселници в побратимената с Ардино община Картал присъстваха стотици души. Сред тях бяха народните представители инж.Ердинч Хайрула и Невин Хасан, кметът на община Ардино Ресми Мурад, кметът на община Ситово Сезгин Халилибрахим, представителят на ДПС за Мармара Лютфи Йозгюр.

    Тук бяха още кметът на Картал Алтънок Юз, председателя на Сдружението за култура и сътрудничество „Балканлълар” (Балканци) Олджай Юзгюн, председателя на Сдружението за култура и приятелство „Халлалълар” (Башевци) в Истанбул Руфат Яджъ. Сред вярващите бе и почетният гражданин на Ардино Решат Айдън.

    От името на делегацията на ДПС народният представител и председател на групата за приятелство с Р.Турция инж. Ердинч Хайрула поздрави мюсюлманите и техните семейства с предстоящия свещен празник Рамазан байрам и им пожела здраве, добруване и благоденствие.

    Делегацията на ДПС бе приета и от кмета на община Картал Алтънок Юз. Срещата премина в позитивна атмосфера. Бяха обсъдени редица въпроси свързани с взаимодействието между местните власти, въпроси от социалната и културната сфера.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини