Алековци отново на практика в Испания

От 2004 г. ученици от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” в Кърджали провеждат производствената си практика в страни от Европейския съюз. И тази година на 1 юли двадесет ученици от гимназията заминават за град Валенсия, Испания, където ще  работят по проект „Европейски опит в прилагането на информационни технологии в туризма – мост към реализацията на пазара на труда“, финансиран от ЕС по програма „Еразъм+”.
В продължение на три седмици момичета и момчета от X и ХІ клас ще усвояват ценни практически умения в сферата на туризма и информационните технологии. Работните им места ще бъдат във водещи фирми в туристическия сектор.
Благодарение на предварително подготвената културна програма те ще могат да се докоснат до едни от най-известните забележителности на Испания – ще посетят столицата Мадрид и Барселона. Предвидена е и богата културна програма във Валенсия.
За успешното приключване на практиката учениците ще получат сертификати „Европас Мобилност“.
Гимназистите ще придобият ценен практически опит във Валенсия и ще се запознаят с част от историята и културата на Испания

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини