Продавачи на царевица заработват и като наркодилъри

Над 400 са дилърите по морето, които са ангажирани с разпространението на дрога през летния сезон. Това разкриха полицейски източници пред "Монитор". 

МВР вече разполагало с имената на бандитите и те ще бъдат следени изкъсо. Така в момента, в който стъпят накриво, ще бъдат арестувани. Повечето от тях имали и предишни регистрации за разпространение на наркотици.
Други обаче тепърва прохождали в този бизнес.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова, както и главният секретар на силовото ведомство Георги Костов също се заканиха, че ще има постоянни полицейски операции по Черноморието, за да може да бъде спокоен сезонът за летовниците, особено за тези, които не отиват на море, за да се дрогират.

Акциите за респектиране на контингента започнаха веднага след престрелката, в която Димитър Желязков – Очите беше ранен, а негов гард беше убит. Според основната версия на разследващите инцидентът е станал заради спор за разпределението на таксиметровите стоянки, но респектирането от страна на полицията ще обхване всички сфери на престъпната дейност по Черноморието. При последната операция за подсигуряването на спокоен летен сезон в Бургас, Слънчев бряг и Несебър 24-ма дилъри попаднаха зад решетките. От вътрешното ведомство са категорични, че цифрите ще набъбват всеки ден.

Още повече че била получена оперативна информация, че специално в Слънчев бряг почти всеки търговец, без значение от дейността му, е ангажиран и с продажбата на дрога. Разследващите получили данни, че дори продавачите на царевица на плажа са заредени с наркотици. Същото се отнасяло и за татуистите, които са почти на всеки ъгъл в курорта. В продажбата на опиати били замесени дори и рентиерите на колела и скутерчета в курорта.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини