Екскметът на Трън, блъснал дете с джипа си, е оправдан

Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който блъсна 6-годишно дете с джипа си и му нанесе травми за цял живот, е невинен. Решението е на Пернишкия районен съд. Мотивите все още не са ясни. Близките на пострадалия Ивайло определят решението като скандално и смятат да се борят за справедливост до край, посочва NOVA.
 
Детето бе пометено от кметския джип в края на 2015 г. пред училището в Трън. Първоначалната версия на разследващите беше, че то не е ударено, а се е блъснало само в кметския автомобил. Постепенно разследването претърпя пълен обрат. Делото беше преместено от Трън в Перник по нареждане на главния прокурор.

От прокуратурата признаха още, че свидетели на инцидента са били притискани да мълчат, за да затруднят разследването. Към някои от тях са били отправяни и смъртни заплахи. Всички автотехнически експертизи, както и съдебно-медицинската, показаха, че вината за инцидента е на Станислав Николов.
 
Според близки на пострадалото дете изходът от делото е абсурден и решението на магистратите не е обективно.
 
Три години след инцидента Ивайло все още се възстановява. Той ходи на психолог, а травмите му са за цял живот. За това време Станислав Николов не е попитал как е детето, нито се е извинил.

Близките на Ивайло обжалват решението на съда и продължават на следваща инстанция. Все още се надяват на адекватно наказание за бившия кмет на Трън.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини