Полицаите проверяват наред в Кърджали след стрелбата в Слънчев бряг

Масови проверки на автомобили, заведения и лица са извършени на територията на област Кърджали от 9 до 12 юни в специализирана операция, разпоредена от главния секретар на МВР за установяване на извършители на престъпления, осигуряване спокойствието на гражданите и противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол.

Полицаите са иззели 3600 къса цигари без акцизен бандерол, 53 саморъчно направени цигари и половин килограм нарязан тютюн. Най-голямото количество цигари са намерени в търговско помещение в кв.”Възрожденци” в областния център – 2620 къса. Останалото количество е открито при проверки на лек автомобил „Нисан” в Кърджали и две физически лица. Съставени са актове за Закона за акцизите и данъчните складове.

В хода на операцията са проверени 734 пътни превозни средства, 1328 лица, 130 заведения, 10 интернет клубове, 42 зали за хазартни игри, 11 заложни къщи, 68 търговски обекта. Задържани са 8 лица, образувани са 9 досъдебни производства, 14 са установените непридружени малолетни и непълнолетни след определения час. За констатираните нарушения са съставени 101 акта, 45 протоколи по Закона за МВР, установени са 8 издирвани лица.

При проверка на лек автомобил „БМВ” в областния център полицаи открили 160 кг говеждо месо и глави от едри животни без необходимите документи, а в лек автомобил „Ауди” – 9 броя неизползвани ушни марки. Стоката е иззета. За констатираните нарушения служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини