Международният път за Маказа се превърна рали писта, заснети са 9000 клипа за превишена скорост от началото на юни

    Международния път за ГКПП „Маказа-Нимфея“ се превърна в писта за рали състезания,  като само за юни и юли тук полицаите са заснели 9000 клипа за превишена скорост. Това е основното нарушение на шофьорите по този път в областта. Поставен е и рекорд при с.Върбен. Джигит превишил ограничението от 60 км с цели 76 км/ч. Превишената скорост  е съпътствана и с хиляди случаи на неправилно изпреварване. Това заяви за журналисти по време на специализирана полицейска операция на разклона за с.Широко поле комисар Атанас Чотров, началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР-Кърджали. В операцията се включиха още екипи на ДА“Автомобилна администрация“; БГ ТОЛ; ДА „Митници“; НАП. Акцентът бе поставен върху подобряване на средата на сигурност на пътя, както и ограничаване на предпоставките за нарушения на закона за движение по пътищата.

     Още в първите минути на специализираната полицейска операция бе санкциониран млад мъж с „Мерцедес“, без правоспособност. Регистрационните табели на автомобила на автомобила бяха  веднага свалени.

      Комисар Чотров каза още, че от началото на годината само на пътя за Маказа са регистрирани 34 пътно транспортни произшествия от които 15 тежки. Общо на територията на областта за същия период катастрофите са 161.Пострадалите са 86 ,а загиналите са 6-ма. От тях 4-ма на пътя за Маказа. Основните причини за тях са неправилно изпреварване и несъобразена скорост.

      През последната седмица са установени 11 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Петима са дрогираните, като някои и с коктейл от наркотици, каза още комисар Чотров.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини