Гърци наемат наши работници за дограми

С настъпването на лятото немалко гърци търсят работна ръка в Кърджалийско. Съседитеидват у нас и набират хора за ремонтни услуги и по-конкретно за поставяне на ПВЦ дограмазаради по-ниските надници в България. Така доста хора от Родопите изкарват пари от офертите на южните ни съседи.

Нашенци, пътували скоро до Северна Гърция, коментират, че местните са вдигнали ударно глобите за туристи, които разпъват палатки на нерегламентирани за това места по крайбрежната ивица. Таванът е 250 евро, а вече имало и случаи на глобени българи, които отказали да заплатят глобата си, но властите в южната ни съседка ги издирвали по регистрационните номера на автомобилите.

Според кърджалийци, пътували в района на Фанари, цените на зеленчуците – домати и краставици, нямат промяна, но все още остават двойно по-скъпи заради валутния курс. По тази причина родопчани, решили да пътуват до Беломорието, традиционно си носят храна.

През последните седмици продължава и шопинг туризмът на гърци в Източните Родопи. У нас идват хора най-вече от района на Комотини. Най-предпочитани се оказват българо-гръцкият магазин в село Кирково и обектите на големите търговски вериги в Кърджали.

Напливът от гърци през почивните дни не спира, а южните ни съседи пълнят багажниците с алкохол, колбаси, млечни продукти, защото ги купуват два пъти по-евтино, отколкото в родината си.

Източник: http://www.standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини