Полицайка, родена в Кърджалийско, загина при бомбен атентат в Турция

Изображение 1 от 3

    Днес в Одрин ще бъде изпратена в последния си път 32-годишната Нефизе Йозсой, родена през 1984 г. в село Чифлик до Кърджали, установила се в Турция с родителите си през 1989 г.

    Тя загина в сряда при терористичната атака на кюрдските сепаратисти в град Мидят в югоизточната провинция Мардин, където бе командирована и след месец трябваше да се завърне при семейството си в Одрин.

    Новината за смъртта на 32-годишната дъщеря на изселници бе съобщена на родителите от полицейския директор и помощниците му, съболезнования изразиха областният управител Гюнай Йоздемир и кметът Реджеп Гюркан.

    Младата полицайка е майка на 3-годишната Елиф, съпругът ѝ е бил ранен преди година при нападение също в Мидят, след което е преместен на работа в паспортната служба на дирекцията в Къркларели, близко до Одрин. От родното село на Нефизе Чифлик и от Кърджали днес за погребението ѝ ще потеглят два автобуса с близки и приятели на семейството.

    Припомняме, че срещу полицейски участък в града, намиращ се в югоизточната турска провинция Мардин, бе извършено нападение с кола бомба. При атентата загинаха двама полицаи и двама цивилни. Пострадали са над 30 души.

    .

    Източник: http://www.actualno.com

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини