Разследват мистериозната смърт на 19-годишна

19-годишно момиче от Габрово е починало при неизяснени обстоятелства през уикенда след падане от 7-ия етаж на блока, в който живеело. Разследва се убийство. 

По обяд в събота в полицията бил подаден сигнал за намерена млада жена в безпомощно състояние пред жилищен блок на улица „Свищовска“ № 92 в града. 
На място незабавно бил изпратен полицейски екип и Спешна помощ, който я откарал в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в критично състояние. Малко по-късно момичето издъхнало. 

Окръжна прокуратура-Габрово ръководи досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за престъпление по чл. 115 НК (за убийство - б.р.), съобщиха от държавното обвинение. Разследва се дали смъртта е причинена от друго лице. Извършени са неотложни следствени действия, разпитват се свидетели.

БНР съобщи, че от извършената аутопсия показва, че причината за смъртта на Веселина Тодорова е несъвместима с живота травма.

Съседи разказаха пред местния сайт „Габрово Нюз“, че тя живеела с родителите си в блока, винаги била усмихната, години тренирала бойни изкуства. Сега работела като сервитьорка в местно заведение. Правела планове да учи висше образование в Свищов, но лятото щяло да прекара работейки по Черноморието. 

Мистерията около смъртта на Веселина се засилва от факта, че според живеещи в блока тя била само по бельо, когато паднала. До тялото й пък имало пластмасов стол и нож, изхвърлени от балкона. 

Близки на момичето разказаха пред Нова телевизия какво се е случило. Семеен приятел намерил Веселина в безпомощно състояние. Работодателите на момичето го изпратили до дома й, притеснени, че не вдига телефона си. Мъжът влязъл в апартамента, чиято врата била отворена, и заварил хаос вътре. Излязъл на терасата, където открил сатър и съборена саксия. След това видял тялото зад блока. По лицето и тялото на Веселина имало следи от насилие. 

"Парите и личната й карта бяха разпилени по масата. Полицаите прибраха всичко", разказа бащата на Веселина - Георги Тодоров. 

Родителите отхвърлят първоначалната версия за смъртта й, по която работи полицията - самоубийство след употреба на наркотици. 
 
„Тя не е наркоманка. И не се е самоубила. Била е в пълно съзнание. Оправила си е леглото, нагласила си е хавлийките. И се е обадила на човек да я събуди в 15 часа, за да отиде на работа в 16”, каза майката Магдалена Тодорова. 

Според наблюдаващия прокурор Людмила Рачева обаче има данни, че Веселина е употребила дрога, но концентрацията тепърва ще се изяснява от експертизите. 

За това свидетелства и неин отскорошен приятел - Велизар, който разказа, че тя се напила, дрогирала и започнала да разказва, че е била изнасилена. 

Неяснотите около смъртта на Веселина се задълбочават, тъй като в последните си часове тя изпратила тревожни SMS-и на свой приятел. В едно от съобщенията се споменава вероятно същият младеж: "Запомни имената на Велизар и Лора". Явно става дум

Според коментари на габровци във Фейсбук трябва да се търси връзка с приятел на Веселина, чиято майка била магистрат. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини