Microsoft вдигна ръце от Windows Vista

Главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър е известен като яростен защитник и пропагандист на Windows Vista, но явно и той се предаде пред общественото мнение. На конференцията Symposium/ITxpo, организирана от Gartner Group, той неочаквано заяви, че много компании не желаят да преминат на Vista и ще изчакат следващата операционна система, което според него е нормално.
Независимо, че Балмър на практика се предаде пред противниците на Vista, той все още продължава да защитава тази OS. „Vista е два пъти по-популярна отколкото беше XP за същия двугодишен период", - каза той.
Стив признава, че текущата версия на операционната система действително имаше проблеми със съвместимостта, но Microsoft е направила всичко необходимо те да бъдат минимизирани.
Анализатори на Gartner са пресметнали, че 61% от хората смятат изобщо да пропуснат Windows Vista. От своя страна Стив Балмър отбелязва, че в Microsoft са готови за такова развитие на събитията и новата Wondows 7 ще е напълно съвместима с Vista.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини