Великобритания ще затегне имиграционната си политика

Великобритания ще затегне имиграционната си политика, тъй като финансовата криза предизвиква увеличаване на безработицата. Това обяви новият министър за имиграцията Фил Улас в интервю за съботния "Таймс".
Когато има уволнение на работници, въпросът за имиграцията се усложнява много, подчертава той. В миналото бе много лесно да се влезе в страната, сега ще стане по-трудно, добавя Улас.

Изявленията му са показателни за очаквано затвърдяване на имиграционната политика на правителството на Лейбъристката партия, което досега използваше точкова система, за да привлича квалифицирани кадри.

Улас отрече, че ще има лимит за броя на имигрантите, влизащи в страната, но призна, че правителството трябва да обърне внимание на демографския прираст. Правителството не трябва да допусне нарастване на населението до 70 милиона души, заявява той.

Данните от националната статистическа служба показват увеличение с близо 2 милиона на британското население в периода 2001-2007 г., което вече е 60,9 милиона души, дължащо се до голяма степен на новопристигналите имигранти.

Трябва да има баланс между хората, които пристигат, и онези, които си заминават, смята Фил Улас. Според него броят на кандидатите да имигрират във Великобритания още ще нарасне с разпространението на икономическата криза в света.

Ние сме четвъртата най-богата страна. Дори и при рецесия ние ще сме привлекателни за хората от по-бедните страни. Затова спешно трябва да се промени системата, изтъква той.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини