Политиката навлиза в гейминга

Реклами, подканващи играчите да гласуват за кандидат президента за САЩ Барек Обама се появиха в популярния екшън рейсър Burnout Paradise. Скоро в кампанията ще се включат още осем игри на гиганта ЕА Games.
Снимките на рекламните билбордове, засечени в играта бяха публикувани за първи път от геймър с ник Dragunov765. Дигиталните рекламни табла са поставени там от компанията Massive, притежавана от Microsoft. Поради тази причина те са се появили единствено в Xbox 360 версията на Burnout Paradise.

Виртуалната рекламна кампания ще продължи още на територията на Madden 09, NASCAR 09, NBA Live 08, Need for Speed: Carbon, Need for Street ProStreet, NFL On Tour, NHL 09 и Skate.
За да бъдат "облъчени", играчите ще трябва да са включени към услугата Xbox Live! и – естествено – да са жители на САЩ. Слуховете твърдяха, че опонента на Обама – Джон МакКейн също ще се включи в гейминг надпреварата, но последният отрече.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на четвърти ноември тази година, a твърдението, че игрите вече отдавна не са забавление за деца се потвърждава.

От ЕА са изтъкнали, че основната част от гейм потребителите са на възраст между 18 и 34 години – група към която интересът на рекламодателите е изключително висок.
Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини