Избират Коце Маца

"Дневник" съобщава, че в събота в Петрич се провеждат редовни избори за общински съветници.

Предишните избори бяха касирани от съда заради купуване на гласове, подменени протоколи, фалшиви подписи и други нарушения.

Лидер на листата с кандидати за общински съветници на коалицията "За нашия Петрич" е арестуваният за контрабанда президент на футболен клуб "Беласица" Костадин Хаджииванов, известен с прозвището Коце Маца.

Хаджииванов беше задържан в началото на септември в Гърция с европейска заповед за арест, издадена от германските власти и по-късно с решение на гръцки съд екстрадиран в Германия.

Коалицията "За нашия Петрич" беше регистрирана след ареста му.

Българските власти не можаха да дадат задоволително обяснение на факта, защо европейската заповед за арест на Хаджииванов е била предадена на гръцките власти, но не и на МВР в София.

Експерти смятат, че това е поредното доказателство за недоверието на европейските органи за ред и сигурност в ефективността на работата на техните български колеги.

ЕС спря финансирането на страната, след като стана известно, че съществуват връзки между водещи български политици и хора от подземния свят.

Вътрешният министър Румен Петков беше принуден през пролетта да подаде оставка, когато беше съобщено, че е провеждал срещи с босове на организираната престъпност в страната
Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини