Край на преписването в клас

Електронна система ще изпитва учениците в Първа езикова гимназия, след като вчера министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев представи устройството. Системата не позволява да се преписва, нито да се подсказва и според министър Василев е напълно подходяща и за гласуване в парламента.
Основната идея в проекта е чрез дистанционни управления, излъчващи радиосигнали, резултатите да бъдат обработвани за максимално кратко време от приемник лаптоп. Така ще се спести време и на проверяващите безкрайни контролни.
Системата с работно име „За радиогласуване" позволява тестване на знанията на учениците. По този начин ще се пести време за обработване на информацията. Продуктът е произведен във Варна, а в училищата ще бъде използван, за да се съкрати процедурата за тестово оценяване на учениците.
Ако варненското нововъведение бъде внедрено в училищата, отпада необходимостта от квестори на изпитите, а устройството е враг №1 на преписвачите и подсказвачите. Учителите пък ще разчитат на няколко секунди, за да са наясно със знанията на учениците.
Източник: monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини