Швейцарски ресторантьор предлага специалитети с... майчина кърма

Швейцарски ресторантьор предизвика смут в спокойната алпийска държава, след като обяви, че ще сервира ястия, приготвени с... майчина кърма.

Собственикът на хотел ресторант Storchen в луксозния курорт Винтертур край Цюрих смята да обнови менюто си с местни специалитети, като рагу и различни супи и сосове, които съдържат поне 75% майчино мляко, пише в. "Дейли телеграф".

"Всички сме били кърмени, израснали сме с кърмата. Защо тя да не бъде част от диетата ни?", пита Ханс Лохер, който вече се превърна в най-скандалния собственик на ресторант в страната.

Той привлече вниманието на водещите медии в немскоговорящия свят тази седмица, след като помести няколко обяви за жени донори на кърма. За 400 г естествен продукт те ще получават малко повече от 3 лири стерлинги.

Лохер признава, че за пръв път пробвал да готви с кърма, когато се родила дъщеря му. Според него с майчиното мляко могат да се приготвят изключително вкусни ястия, но то задължително трябвало да се смесва с малко бита сметана, за да се запазвала консистенцията.

Органите по контрола на храните са в шах, тъй като в закона не се споменава нищо за употребата на кърма - което работи в полза на хранителния предприемач. Още не е ясно дали може да му бъде забранено да сервира подобни "специалитети".

Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини